Brinjë derri në furrë


Brinjë derri në furrë

11:36 21/12/2013 brinje derri dhe patate

 Mjafton të hedhësh në një tavë të gjithë përbërësit dhe gatimi i brinjëve të derrit jo vetëm që renditet një ndër recetat më të thjeshta, por edhe më të shijshmet.

Përbërësit:

  1.  1 kg brinjë derri
  2. 500 gr patate
  3. 2 degëza rozmarinë
  4. 5 lugë vaj ulliri
  5. Kripë sipas dëshirës
  6. 2 thelpinj hudhër

 

Përgatitja:

Në fillim qërojmë patatet, i lajmë e i presim në kubikë. Marrim një tavë hedhim mbi të vaj ulliri, kripë sipas dëshirës e sipër vendosim brinjët e derrit të cilat duhet t’I kemi prerë më parë e bashkë me to edhe patatet. Shtypim thelpinjtë e hudhrës dhe spërkatim tavën. Më pas shtojmë degëzat e rozmarinës. Tavën e fusim në furrë në temperaturë 220 gradë, për rreth një orë. Here pas here i kthejmë brinjët për tu pjekur kështu në mënyrë të njëtrajtshme.

Pjata shërbehet e ngrohtë dhe mund t’I hedhim pak piper të grirë sipas dëshirës.

 





Të ngjashme