Kek me mollë


Kek me mollë

17:00 04/09/2016

Përbërësit:

3 filxhan e gjysmë më gjalp të shkrirë

1 filxhan e gjysmë sheqer

3 vezë

1 lugë çaji me vanilje

gjysmë filxhani qumësht

1 filxhan e gjysmë miell

1 lugë çaji kripë

1 lugë gjelle kanellë

4 mollë të prera në 4 feta

1 filxhan sheqer kaf

Përgatitja:

Ndezim furrën në 350 °.

Në një tas hedhim gjalpin, sheqerin dhe i trazojmë derisa të krijohet një masë homogjene.

Më pas hedhim 3 vezët dhe i përziejmë përsëri me masën. Vetëm pas sekonda më pas, hedhim edhe qumështin dhe vijojmë ta trazojmë masën.

Shtojmë miellin, kripën dhe kanellën.

Në një tigan shkrijmë gjalpin dhe shtojmë sheqerin. I trazojmë për rreth 30 sekonda.

Masën e krijuar e hedhim në një tepsi keku, ku në pjesën e poshtme të saj, të jenë vendosur copat e mollëve.

I fusim në furë për rreth 55 minuta dhe pasi janë pjekur i lemë të ftohen për 10 – 15 minuta.

Më pas, kthejmë përmbys tiganin dhe sipër shtojmë masën e përgatitur./tvklan.al

 






Të ngjashme