Rizoto “Alla Norma” (Video)
Përbërësit:
300 gr oriz carnanoli
50 gr mozzarella
50 gr pomodorini
50 gr salcë domate
50 gr parmixhano
2 patëllxhanë
1 karrotë
1 qepë
1 selino
borzilok
hudhër
vaj ulliri
kripë dhe piper
Përgatitja:
Fillimisht vendosim një tenxhere me ujë që të ngrohet dhe në të shtojmë karrotë, selino dhe qepë të prera në kubikë. Në një tejtër tenxhere shtojmë vaj dhe e vendosim të nxehet, më pas presim në kubikë patëllxhanin dhe e skuqim duke i bërë me pak miell. Në një tjetër tenxhere hedhim pak vaj ulliri, shtojmë borzilok salcë dhe më pas orizin dhe i përziejmë që të mos ngjisin. Në të njëjtin vaj që skuqëm patëllxhnët, skuqim edhe disa kokrra pomodorini. Pasi skuqim për pak minuta orizin, i shtojmë bulionin e perimeve. Presim disa pomodorini të freskëta dhe i vendosim në një tas, në të shtojmë edhe borzilok, kripë, piper dhe vaj ulliri. Në tenxheren e rizotos thuajse të përfunduar shtojmë patëllxhanë të skuqur dhe pomodorinit e freskta me borzilok. Pasi e kemi hequr nga soba tenxheren e rizotos i shtojmë pak gjalp dhe djathin e grirë dhe i përziejmë. E shërbejmë të ngrohtë në pjatë dhe shtojmë mbi të djath mozzarella dhe pomodorinit e skuqura.
/tvklan.al