Fileto merluci me limon (Video)
Përbërësit:
50 gr pomodorini
30 gr majdanoz
2 fileto merluci
2 limona
2 patate
Borzilok
Bukë e grirë
Rigon
Kripë dhe piper
Përgatitja:
Fillimisht marinojmë fileton e peshkut me kripë, piper, majdanoz, borzilok, pak hudhër dhe vaj ulliri. Në një tas përziejmë një pjesë të erzave majdanozit, borzilokut dhe hudhrës me bukë të grirë. I shtojmë pak vaj, kripë, piper dhe pak djath të grirë dhe i përziejmë të gjitha bashkë.
Në një tavë qelqi vendosim fileton e marinuar të peshkut, anash filetos vendosim pomodorini dhe mbi to shtojmë erëzat e përgatitura me bukë të grirë dhe i fusim në furrë jo më shumë se 20 minuta në 180 gradë.
Në një tigan skuqim pak hudhër dhe shtojmë pjesët e mbetura të filetos të prera në kubikë dhe borzilok. Pasi skuqen për pak, shtojmë disa pomodorini të grira dhe i skuqim bashkë për të përgatitur një salcë ragu.
Lajmë papatet dhe i grijmë hollë bashkë me lëkurën dhe i skuqim. Borzilokun e mbetur, majdanozin, mustardën dhe limonin dhe i grijmë në mikser derisa të bëhen salcë. Marrim pjatën dhe fillimisht vendosim disa gjethe borziloku dhe majdanozi, mbi to pak ragu dhe fileton e peshkut dhe disa pomodorini të pjekura anash pjatës. Mbi fileton e peshkut vendosim patatet e skuqura dhe salcën me mustardë, borxilok dhe majdanoz.
/tvklan.al