Qofte me spinaq dhe gjizë (Video)
Përbërësit:
200 gr spinaq
200 gr gjizë
200 gr galetë
100 gr miell
70 gr borzilok
50 gr grana padano
40 gr bukë e grirë
4 vezë
1 limon
Hudhër
Kripë
Piper
Përgatitja:
Fillimisht në një tigan skuqim qepën e grirë imët dhe pak hudhër, më pas shtojmë spinaqin dhe i skuqim të gjitha bashkë. Pasi e skuqim e vendosim në një sitë për të kulluar të gjitha lëngjet e tepërta dhe e grijmë imët.
Në një tas vendosim gjizën dhe përziejmë, më pas shtojmë djathin e grirë, pak kripë dhe piper, pak bukë të grirë dhe pak lëkurë limoni. Pasi i përziejmë të gjitha bashkë shtojmë edhe spinaqin e grirë. Pasi kemi përgatitur brumin, i bëjmë në formë sferash dhe i kalojmë në miell, vezë e galetë dhe i skuqim.
Për t’i shoqëruar përgatisim majonezë shtëpie. Në një gotë mikseri hedhim një kokërr vezë, lëngun e gjysmë kokrre limoni, kripë dhe piper dhe e bëjmë me mikser. Më pas shtojmë dalë nga dalë vajin dhe disa gjethe borziloku. Vendosim fillimisht majonezën në pjatë dhe më pas qoftet me spinaq dhe gjizë.
/tvklan.al