Tortë e kripur me presh (Video)
Përbërësit:
400 gr presh
150 gr djath francez
60 gr gjalp
50 gr djath i grirë
50 gr panna
2 petë sfoliatë
2 vezë
Kripë
Piper
Përgatitja:
Pastrojmë fillimisht preshin dhe e grijmë imët. Më pas e skuqim në një tigan me pak vaj ulliri, hudhër dhe trumzë.
Në një tas përziejmë vezët, shtojmë në to kripë, piper, djathë të grirë, pana dhe djathin francez të cilin e presim në feta të holla. I përziejmë të gjithë ingredientët bashkë dhe më pas shtojmë në fund edhe preshin. Hapim petët sfoliato dhe shtrojmë një pjesë në tortiere, e mbushim me përbërjen që përgatitëm dhe më pas vendosim një tjetër petë sipër. I shtojmë pak gjalp sipër, pak djath të grirë dhe e fusim në furrë që të piqet në 180 gradë për 20 minuta.
/tvklan.al