Spageti me pesto, rukola dhe gjizë (Video)
Përbërësit:
400 gr spageti
100 gr rukola
100 gr fileto pule
50 gr pomodorini
50 gr djathë kaçkavall
10 gr gjalpë
2 kunguj jeshil
Hudhër
Kripë
Piper
Përgatitja:
Fillimisht i heqim lëkurat kungujve. Pjesën e brendshme të kungullit e vendosim në blender, shtojmë vaj ulliri, hudhra, kaçkavall të grirë, rukola dhe i grijmë të gjitha bashkë derisa të bëhen pesto. Presim në feta të holla lëkurat e kungujve dhe në kubikë fileton e pulës. Në një tigan me pak vaj ulliri skuqim fillimisht fileton e pulës, shtojmë më pas qepën, kungujt jeshilë dhe pomodorinit. Pasi skuqen për shtojmë pak nga lëngu i makaronave. Në fund fare shtojmë edhe spagetit dhe i lëmë të ziejnë të gjitha bashkë. Pasi i heqim nga soba shtojmë edhe peston me rukola, i përziejmë dhe janë gati për t’u servirur.
/tvklan.al