Pasta me pesto, rukola dhe karkaleca (Video)
Përbërësit:
320 gr pasta
200 gr rukola
180 gr karkaleca
100 gr gjizë pa kripë
80 gr pomodorini
50 gr bajame
40 gr djathë grana padano
30 gr vaj ulliri
Hudhër
Kripë
Piper
Përgatitja:
Vendosim një tenxhere me ujë që të vlojë, më pas shtojmë në të makaronat dhe i lëmë të ziejnë. Ndërkohë në një tigan me pak vaj ulliri skuqim karkalecat dhe i shuajmë me pak konjak. Pasi të avullojë konjaku shtojmë në tigan pomodorinit. Më pas shtojmë pak nga uji i makaronave dhe i lemë të ziejnë. Në fund hedhim edhe makaronat që të ziejnë për pak bashkë.
Vendosim në gotën e mikserit rukolan, kripë, piper, bajamet, gjizën, djathin, hudhrat, vaj ulliri dhe i bëjmë të gjitha krem. I heqim nga zjarri makaronat dhe ndërkohë që janë të ngrohta shtojmë në to edhe kremin e përgatitur me rukola dhe janë gati për tu servirur.
/tvklan.al