Empanadas argjentine (Video)
Përbërësit:
250 gr miell
125 gr ujë i vakët
20 gr vaj ulliri
5 gr kripë
Për mbushjen:
125 gr mish viçi i grirë
125 gr qepë
100 gr ullinj të zi
15 gr rrush i thatë
2 vezë
1 lt vaj luledielli
1 spec djegës
Kripë
Piper
Përgatitja:
Vendosim në një tas miellin, shtojmë në të ujin e vakët, vajin, kripën dhe përgatisim brumin. Vendosim në një tas rrushin e thatë që të zbutet. Në një tigan me pak vaj ulliri skuqim qepën, specin djegës dhe mishin e grirë. Më pas shtojmë në to ullinjtë e zi, rrushin e thatë, kripë, piper dhe vezët e rrahura. Pasi e heqim nga soba shtojmë në të bukë të grirë, i përziejmë të gjitha bashkë. Hapim brumin, e presim në forma rrethore i mbushim me masën që përgatitëm dhe i skuqim në vaj.
/tvklan.al