Salmon me asparag (Video)
Përbërësit:
100 gr salmon
100 gr asparag
50 gr pana
30 gr philadelphia
2 karota
1 lime
Uthull
Trumzë
Hudhër
Sallaturina miks
Kripë
Piper
Përgatitja:
Fillimisht i heqim lëkurën dhe halat salmonit. E presim në kubikë dhe e marinojmë me lëkurë lime, trumzë, hudhër. Pasi e lëmë të marinohet disa minuta e pjekim në një formë rrumbullake në tigan pa e ngjitur.
Pastrojmë karotat, specat dhe asparagët. I ziejmë shumë pak dhe i kalojmë në një tas me ujë të ftohtë. Perimet e ziera i presim dhe i marinojmë me pak uthull, vaj ulliri, kripë dhe piper. Tek perimet e ziera shtojmë edhe sallaturina miks dhe i përziejmë të gjitha bashkë.
Vendosim në mikser panën, philadelphian, limen, kripë, piper, vaj ulliri dhe i bëjmë krem. Vendosim në pjatë fillimisht kremin, mbi të salmonin dhe në fund perimet e ziera dhe sallaturinat.
/tvklan.al