Brusketa (Video)
Përbërësit:
100 gr pomodorini
100 gr mozarella
50 gr pançetë
1 baguette
Sallatë jeshile
Për majonezën:
2 vezë
1 limon
1 lugë uthull
Përgatitja:
Presim përgjysmë pomodorinit dhe i vendosim në një tavë. I marinojmë me kripë, piper, vaj ulliri, sheqer dhe i fusim në furrë në 70 gradë. Presim në feta të holla bukën, e marinojmë me kripë, piper, rigon, hudhër dhe i vendosim në furrë që të theken. Presim në feta të holla mozzarellën dhe e marinojmë me kripë, piper, vaj ulliri, rigon dhe lëkurë limoni.
Vendosim në tasin e një gote mikseri një vezë të plotë dhe një të verdhë, pak uthull të bardhë, gjysmë kokrre lëng limoni, vaj ulliri dhe hudhër sipas dëshirës. I grijmë me mikser bashkë derisa të përgatitet majoneza. Në një tigan me pak vaj ulliri skuqim pançetën. Coptojmë me duar sallatën, e marinojmë me kripë, piper, vaj ulliri. Vendosim në pjatë fillimisht sallatën e marinuar, mbi të brusketat, mbi brusketa mozzarellën, pomodorinit e pjekura, pançetën dhe në fund majonezën.
/tvklan.al