Fileto pule me kërpudha (Video)
Përbërësit:
700 gr fileto pule
600 gr kërpudha
300 gr pana
50 gr vaj ulliri
30 gr majdanoz
6 feta buke
4 thelpinj hudhër
2 domate
1 gotë verë
Kripë
Piper
Përgatitja:
Fillimisht presim në kubikë fileton e pulës. Në një tenxhere me pak vaj ulliri skuqim hudhrën, shtojmë lëkurat e kërpudhave, miell dhe majdanoz. I përziejmë derisa të skuqen të gjitha bashkë dhe shtojmë ujë dhe i lëmë të ziejnë. Më pas e kalojmë në mikser dhe e bëjmë krem. Filetot e prera në kubikë i lyejmë me miell dhe i skuqim në një tenxhere me pak vaj ulliri dhe hudhër, më pas shtojmë kërpudhat. Pasi të skuqen i shuajmë me verë, pasi të avullojë alkooli shtojmë panën dhe i lëmë të ziejnë.
Në një tigan me pak vaj ulliri thekim bukën dhe e marinojmë me kripë e piper. Presim në kubikë tulin e domates, e marinojmë me kripë, piper, majdanoz. Vendosim në pjatë pulën me kërpudhë, mbi të bukë të thekur, domate të marinuara dhe anash pjatës pak nga salca me lëkurat e kërpudhave.
/tvklan.al