Peshk dhe chipsa (Video)
Përbërësit:
300 gr miell
200 gr majonezë
200 gr kastravecë turshi
100 gr ujë i gazuar
100 gr borzilok
4 patate
2 vezë
2 peshq kocë
Kripë
Piper
Përgatitja:
Në një tas vendosim vezët, shtojmë miellin, pak ujë me gaz dhe përgatisim brumin. Vendosim në gotën e mikserit gjethet e borzilokut, kastravecat turshi, majonezën, kripë, piper, vaj ulliri dhe i miksojmë derisa të bëhen krem. Presim në feta shumë të holla patatet bashkë me lëkurën dhe i skuqim në një tenxhere me vaj derisa të bëhen chipsa. Sfiletojmë peshkun dhe e presim në formë fijesh të gjata. Më pas e kalojmë tek brumi që përgatitëm dhe i skuqim në tenxheren me vaj për skuqje. Vendosim në një gotë salcën me borzilok e majonezë dhe në pjatë peshkun e skuqur dhe chipsat./tvklan.al