Fileto koce me kore buke (Video)
Përbërësit:
700 gr peshk
250 gr miell
100 gr ujë
30 gr fara lulëkuqe
2 thelpinj hudhër
1 kungull jeshil
1 karrotë
1 spec i kuq
1 spec i verdhë
1 vezë
Trumzë
Kripë
Piper
Përgatitja:
Fillimisht sfiletojmë peshkun dhe e marinojmë me kripë, piper dhe vaj ulliri.
Në një tas vendosim miellin, shtojmë në të kripë, piper, vezë, vaj ulliri, ujë, fara lulëkuqeje dhe përgatisim brumin. Në një tigan me pak vaj ulliri skuqim peshkun.
Në një tjetër tigan me pak vaj ulliri shtojmë trumzë, hudhër, specat e prerë hollë, kungujt dhe i skuqim të gjitha bashkë. Pasi të përfundojë skuqja i thajmë pak nga vaji. Hapim brumin dhe e presin në 4 copa, në secilën prej tyre vendosim një fileto peshku dhe perime të skuqura. I mbyllim, i vendosim në një tavë, i fusim në furrë për disa minuta që të piqen dhe është gati./tvklan.al