Krem patate me tartuf (Video)
Përbërësit:
500 gr patate
200 gr kërpudha champignon
100 gr krem tartufi
2 thelpinj hudhër
1 qepë e bardhë
1 baugete
1 domate
Trumzë
Majdanoz
Kripë
Piper
Përgatitja:
Në një tenxhere me pak vaj ulliri skuqim fillimisht trumzën, hudhrën dhe majdanozin. Më pas shtojmë në tenxhere qepën, kërpudhat dhe patatet. Pasi të skuqen për pak shtojmë edhe ujin, kremin e tartufit dhe i lëmë të ziejnë.
Presim në feta bukën, e marinojmë me kripë, piper, vaj ulliri, hudhër dhe i fusim në furrë që të theken. Pasi të gjithë përbërësit në tenxhere të jenë zier i kalojmë në mikser, i bëjmë krem dhe është gati për tu shërbyer me bukë të thekur./tvklan.al