Pasta me erëza dhe midhje (Video)
Përgatitja:
500 gr miell
400 gr midhje
100 gr pomodorini
30 gr gjalpë
6 vezë
2 kunguj jeshilë
1 spec djegës
1 gotë verë të bardhë borzilok
Hudhër
Trumzë
Kripë
Piper
Përbërësit:
Fillimisht përgatisim brumin. Në një tas vendosim miellin, shtojmë në të vezët, vaj ulliri, kripë, piper, trumzë dhe i përziejmë derisa të formohet brumi. Më pas brumin e përgatitur e hapim hollë, e lyejmë me vezë dhe e presim në formë fluturash. Pastat e përgatitura i ziejmë në një tenxhere me ujë për dy minuta.
Në një tigan me pak vaj ulliri skuqim fillimisht specat dhe hudhrën, më pas shtojmë borzilok, domate, midhjet dhe në fund kungujt. I skuqim për dy minuta dhe më pas shtojmë në to pastat e freskëta dhe i përziejmë të gjitha bashkë në mënyrë që të lidhen dhe janë gati./tvklan.al