Tagliatelle me salcë domatesh


Tagliatelle me salcë domatesh

12:40 21/12/2013 tagliatelle me salce domatesh

Tagliatelle të bëra vetë e të përgatitura shpejt. Ja se cili është sekreti.

Përbërësit (për 4 persona):

1 karrotë

selino

1 qepë të vogël

500 ml pure domate

1 degëz rozmarinë

3 vezë

200 ml qumësht

50 g miell

kripë

pak vaj ulliri

majdanoz

 

Përgatitja:

Në një enë përzjeni qumësht, kripë, miell dhe vaj. Hidhini ato në një tigan, vendoseni atë në zjarr të ngadaltë dhe perzjeni masën gradualisht. Vazhdoni kështu deri sa te vini re se është formuar një shtresë e hollë sikur të ishin krepa.

Ndërkohe që e keni hequr nga zjarri dhe e lini te ftohet, filloni përgatitjtet e salcës. Prisni perimet e vendosini në një tigan për t’i skuqur me pak vaj. Shtojini purenë ë domateve, kripë, rozmarinë dhe një gotë ujë. Trazojnini derisa masa të fillojë të behet homogjene dhe perimet të marrin ngjyre.

Merrni shtresen e krijuar në fillim pasi është ftohur, priteni në shirita të holle si të ishin peta, hidhni salcen në një pjatë e sipër vendosni petat e prera hollë. Spërkatini ato me majdanoz të grirë.

 

 





Të ngjashme