Proshutë e tymosur me mjaltë


Proshutë e tymosur me mjaltë

12:51 21/12/2013 proshute e tymosur me mjaltePërbërësit:

Proshutë e tymosur

2-1/4 gota me xhinxerfille

1 filxhan kafeje, sheqer

3 lugë mjaltë

Uthull 4-1/2

4 speca te grirë

2 thelpinj hudhër, të grirë

Mustardë

3/4 lugë çaji kanellë

3/4 lugë çaji limon

Përgatitja:

Ngrohni furrën paraprakisht në 325°. Vendosni proshutën në një tavë të cekët, beni disa prerje të lehta mbi sipërfaqen e proshutës në formë diamantesh, futeni në furrë dhe lereni për rreth 1.30 min.

Ndërkohë në një tigan të vogël, hidhni xhinxerfillet, sheqerin, mjaltin dhe uthullën. Trazojeni masën për rreth 15 minuta duke shtuar në të specat, thelpinjtë e hudhrës, mustardin, kanellën dhe limonin. Më pas hiqeni nga të zjarri. Pasi të keni nxjerrë proshutën nga furra, filloni e lustroni me salcën e krijuar. Futeni serish në furrë për jo më shumë se 30 minuta, me 140°. Kur ta hiqni përfundimisht, lustrojeni serish me salcë, prisni 10 minuta e më pas prijeni në feta. Shërbejeni të ngrohtë me salcën që ka tepruar. 






Të ngjashme