Byrek me mollë dhe lajthi
Përbërësit:
500 gr mollë jeshile
100 gr lajthi
250 gr sheqer
300 gr miell
100 gr gjalp
3 vezë
1 limon
1 lugë pluhur pjekjeje (baking powder)
Përgatitja:
Qërojmë dhe presim në feta të holla mollët dhe më pas i spërkasim me pak lëng limoni për të ruajtur ngjyrën. Përziejmë sheqerin dhe të verdhat e vezëve në një enë dhe i shtojmë gjalpin, miellin, pluhurin e pjekjes dhe pak lëkurë të grirë limoni. Më pas i shtojmë mollët, të bardhat e vezëve dhe lajthitë e copëtuara.
Masën e përgatitur e hedhim në tepsi dhe i shtojmë pak gjalpë sipër. E vendosim të piqet në 180 gradë Celsius për 45 minuta dhe më pas e lemë të ftohet. Byreku është gati për t’u konsumuar. Ju bëftë mirë!/
tvklan.al