Fërgesë me speca dhe domate
Përbërësit:
5 domate
5 speca
3 thelpinj hudhër
5 lugë gjize
3 vezë
Spec djegës
1 tufë majdanoz
Kripë
Piper
vaj ulliri
Përgatitja:
Si fillim lajmë mirë specat, i ndajmë në dy pjesë, u heqim farat dhe i presim në copa të vogla ose në shirita. I kavërdisim në pak vaj ulliri bashkë me hudhrën e grire për rreth 10 minuta në zjarr të ulët.
Ndërkohe, grijmë domatet derisa të bëhen pure, ia shtojmë këtë masë specave të skuqur, i rregullojmë me pak kripë dhe i lëmë në zjarr të ulët derisa salca të trashet dhe yndyra të dalë në sipërfaqe.
Pas kesaj, e heqim fergesën nga zjarri dhe i shtojmë gjizen, vezët e plota, specin djegës, pak piper, majdanozin e grirë hollë dhe i përziejmë shumë mirë derisa fergesa të bëhet homogjene. E vendosim sërish për 4 minuta në zjarr./tvklan.al