Fërgesë me speca dhe gjizë
Përbërësit:
6 speca shumëngjyrësh
1 tufë qepë të njoma
3-4 kokrra domate
500 g gjizë
200 ml kos
1 tufë majdanoz
1 tufë kopër
Kripë
Piper sipas dëshirës
Përgatitja:
Specat i pastrojmë duke mos i prishur formën dhe i kalojmë mënjanë. Ndërkohë gjizën e bashkojmë me kosin, i shtojmë kripë, piper, pak majdanoz dhe pak kopër. Mbushim specat me përgatitjen e mësipërme, i spërkasim me pak vaj ulliri dhe më pas i fusim në furrë. Në një tigan skuqim me pak vaj ulliri qepët e grira hollë, shtojmë domatet e prera dhe majdanozin, kopër, pak piper e kripë. Në momentin që specat kanë marrë ngjyrë i nxjerrim nga furra dhe i shtojmë sipër përzierjen e domateve dhe qepëve./tvklan.al