Kadaif i mbushur me arra
Përbërësit:
500 gr kadaif
2 filxhane çaji me arra të mëdha
150 gr gjalp të shkrirë
Për sherbetin
4 gota uji me sheqer
4 gota me ujë
Lëng limoni
Përgatitja:
Marrim kadaifin në një pëllmbë dhe i vendosim arra në mes. E mbështjellim dhe e vendosim në tavën e lyer më parë me vaj. Kështu vazhdojmë deri sa të mbarojë i gjithë kadaifi.
E spërkasim kadaifin sipër me gjapl dhe e fusim në furrë në temperaturën fillimisht në 100 gradë për 1 orë. Pas një ore e ngremë temperaterën në 150 gradë.
Kur e shikoni që ka marrë atë ngjyrën e artë, nxirreni nga furra e lini të ftohet. Më pas e shërbetosim dhe e lëmë të që ta thithi mirë shërbetin. Sipër mund t’i hedhim pak sitka të grira./tvklan.al