Merluc me patate dhe domate


Merluc me patate dhe domate

11:00 13/06/2018

Përbërësit:

1 kilogramë merluc, ose 4 peshq të mëdhenj

4 patate

2 domate, ose rreth 10 kokrra domate të vogla (pomodorini)

1 spec

ullinj

1 limon

vaj ulliri

kripë

piper

gjethe dafine

Përgatitja:

Fillimisht marinojmë në një enë peshkun me kripë, piper, vaj ulliri, limon e gjethe dafine. E lemë rreth gjysmë ore, duke e rrotulluar disa herë.

Vendosim në zjarr patatet e qëruara dhe i ziejmë për rreth 20 minuta me ujë të kripur.

Në një tepsi vendosim peshkun, shtojmë patatet e prera në formë të rrumbullakët, më pas domatet, specat dhe ullinjtë.

Shtojmë kripë, piper, limon dhe vaj ulliri sipas dëshirës. E vendosim tavën në furrë, të cilën e kemi ngrohur më parë dhe e pjekim për rreth 30 minuta.

/tvklan.al






Të ngjashme