Tosti i karkalecave


Tosti i karkalecave

12:34 21/12/2013 TOSTI I KARKALECAVEKishit dëgjuar më parë që një tost mund të bëhet edhe me karkaleca? Kjo menu do t'ju vijë në ndihmë shpejt dhe fare lehtë.

 

 

 

 

Përbërësit (për 4 persona):

- 3 cm rrënjë xhinxërfilli

- 1 qepë e freskët mesatare

- 200 g karkaleca

- Kripë

- 1/2 filxhan miell misri

- 1 lugë çaji uthull orizi

- 4 feta buke

- Fara susami ose lulëkuqe të bardhë

- Vaj për tiganisje

Përgatitja:

Përgatisni bukën duke hequr pjesën anësore dhe duke prere pjesën e brendshme në dy trekëndësha të vegjël. Në një enë hidhni qepët e prera hollë, xhinxerfllin, karkalecat, miellin e misrit, uthullën e orizit dhe përzjeini me njëra tjetrën. Pasi të keni përftuar masë homogjene kremoze përhapeni atë në fetat e bukës në mënyrë të barabartë. Hidhini përsipër farat e susamit apo lulëkuqen e bardhë, bashkojini fetat trekëndore me njëra tjetrën dhe më pas skuqini në vaj të nxehtë për disa çaste, derisa trekëndshat të kenë marrë  ngjyrë të kafe.

 

 





Të ngjashme